איך צורכים קנאביס? על חשיבות השימוש הנכון בצמח והמיתוס הגדול שהגיע הזמן לנפץ

טיפול בקנאביס רפואי ניתן למטופלים בגלל מגוון רחב למדי של תופעות ומחלות. כיצד כדאי לצרוך אותו? הפתרונות הקיימים היום בשוק מגוונים מאוד, החל מאוכל ועד טיפות. הכנו עבורכם סקירה קצרה של הדרכים האפשריות, היתרונות והחסרונות.

הקו המנחה של ליווי מטופלים בצריכת קנאביס רפואי, הוא שכמספר האנשים שיעשו בו שימוש, כך מספר התגובות שאנחנו צפויים לראות. למה? כי כל מטופל ומטופלת מגיבים אחרת לסוגי קנאביס שונים כתלות בהיסטוריה הגופנית והרפואית שלהם, הבעיה ממנה הם סובלים, אופי הזן ומשתנים רבים נוספים. בדיוק בגלל זה, צריכת קנאביס היא עניין אינדיבידואלי המצריך ליווי וייעוץ של אנשי מקצוע בשביל להגיע לזן הנכון, במינון הנכון ובאופן השימוש האולטימטיבי.

כל הדרכים מובילות לרוגע
לא חשוב באיזו דרך תבחרו לצרוך את הקנאביס שלכם, המטרה המרכזית צריכה להיות הקלה בתסמינים ויצירת רוגע. כדי לעשות זאת, ישנן דרכים מגוונות כאמור לצרוך את הצמח, בהן עישון, אידוי, שמן וחלופות נוספות.

עישון היא הדרך הקלאסית והפופולארית לצריכת קנאביס, באמצעותה למעשה שואפים לריאות את החומרים הפעילים של הצמח (THC). ניתן לעשן את הצמח באופן ״נקי״ ללא תוספות או להוסיף לו טבק כך שיפחית את תחושת הצריבה בגרון בעת העישון. היתרון המשמעותי של עישון הוא השפעה מידית של החומר הפעיל ומיצוי אידיאלי שלו. החסרונות הם בעיקרם שאיפת העשן לריאות (במיוחד כשבוחרים להוסיף טבק) והשפעה פאסיבית על הסובבים.
אידוי קנאביס נעשה ע״י מכשיר אידוי ייעודי (וופוריזר) שתפס תאוצה בשנים האחרונות ומהווה אלטרנטיבה בריאה יותר לעישון. הוופוריזר הוא מכשיר המאדה את חומרי הצמח הפעילים באמצעות חימום שלהם. היתרון הבולט הוא השפעה מידית ממש כמו בעישון, שליטה מקסימלית במינון והיעדר הכנסת עשן לריאות אותם מחליפים אדי המים. מטופלים רבים שאינם מעוניינים לעשן מצאו בוופוריזר ערך משמעותי. החסרונות של שיטה זו הם עלות המכשיר והצורך לשאת אותו לכל מקום, מה שעשוי לייצר קושי בהתניידות. המכשירים מגיעים בגדלים שונים ובטווח מחירים משתנה, יש להקפיד שהמכשיר שבחרתם בעל תקן של מכון התקנים ואישור של משרד הבריאות.
שמן קנאביס הוא פתרון מעולה לילדים ולמטופלים הנרתעים משאיפת הצמח לריאות. אופן השימוש בטיפות הוא לקיחתן ישירות לפה, יש הבוחרים למהול אותן במשקה או במזון. החסרונות הם טעמו המריר של השמן והשפעתו רק לאחר 30 דקות מרגע הצריכה. היתרונות הם משך השפעה ארוך יותר העומד על 4-6 שעות, היעדר הצורך בשאיפת עשן לריאות ולמעשה היעדר הצורך לעשן כלל.

ועכשיו למיתוס הגדול מכולם: האם קנאביס עם אחוז חומר פעיל (THC) גבוה יותר באמת הכי טוב?
משרד הבריאות מאפשר לשווק תפרחות קנאביס בעלות ריכוז של עד 24.4% THC. ככל שאחוז החומר הפעיל גבוה יותר – ההשפעה כמובן תהיה חזקה יותר. אבל האם זה נכון לכולם? אחוז החומר הפעיל בצמח אמנם חשוב, הוא אך הוא אינו קריטריון יחיד בהחלטה באיזה זן כדאי להשתמש ובאיזה מינון. לכל זן גנטיקה שונה, הרכב חומרים שונה ותכונות המסייעות לבעיות ותסמינים שונים.

לכן לפני ההחלטה באיזה זן להשתמש, כמה לצרוך ממנו ובאיזה אופן – מומלץ להיוועץ באנשי מקצוע שיבנו עבורכם תכנית טיפולית בהתאמה אישית לצרכים הרפואיים שלכם ולהתאמות האישיות שלכם.

שתפו:

INDO

מותג פרימיום

TRIPACK

בית האריזה

COLLABORATE

שיתופי פעולה

GROWING

מתקן הגידול